Restaurants in De Pijp, Rivierenbuurt

Restaurant Jaspers
Beleef een culinaire reis door De Pijp en Rivierenbuurt in Amsterdam, waar een gevarieerd aanbod aan restaurants u opwacht met smaken van over de hele wereld.
In alfabetische volgorde:
101 Gowrie
Gaijin-keuken – een viering van culturele diversiteit door middel van Japanse tradities, technieken en liefde voor het ingrediënt met een respectvolle minachting voor de regels van de reguliere conventie.
101 Gowrie wordt gerund door Alex Haupt (Young chef of the year 2021 Michelin-gids). Alex gebruikt zijn multiculturele opvoeding om een ervaring te projecteren die specifiek is voor hemzelf, zijn smaak, overtuigingen en interesses.
Arles
Arles is een ‘Bistro Moderne’ waar sfeer, keuken en wijn op een artistieke manier samenkomen. De gerechten van Numa Muller zijn Frans, altijd met een verrassende twist. Wijnen zijn onderscheidend en de kelder bestaat deels uit vins nature.
Brut de Mer
Brut de Mer brengt de Cote d’Azur naar het gezellige Gerard Douplein in Amsterdam. Wij zijn een dynamische Oester – Vis – Wijn – Bar waar altijd een heerlijke bruisende sfeer hangt. Dagelijks verse oesters aangeleverd en direct vanuit de Zeeuwse oesterputten. Brut heeft een ruim assortiment oesters uit verschillende streken, rekening houdend met de verschillende seizoenen en herkomsten. De oesters worden vakkundig geopend door onze gediplomeerde oestermannen. Zij kunnen u over elke oester informeren en een passende wijn aanbevelen.
Café Caron
Café Caron is het familierestaurant van Alain Caron en zijn zonen David en Tom, met chef Rogier Trip.
Wie met de familie Caron uit eten gaat, waant zich in hartje Amsterdam in Parijs. Werkelijk alles is aanwezig zoals je van een moderne, hoogwaardige bistro mag verwachten. Van de sfeer tot het personeel en het typische servies en meubilair, maar bovenal de elegante gerechten waar ongetwijfeld nog lang over nagepraat zal worden.
Ciel Bleu
Ontdek de verfijnde smaken van Ciel Bleu op de 23e verdieping van het Okura Hotel Amsterdam. Een eetgelegenheid met 2 Michelinsterren.
Ciel Bleu is erkend als een van de drie beste restaurants in Nederland door La Liste Top 1000 Restaurants in the World voor 2023. Daarnaast zijn de restaurantranglijsten voor La Liste 2024 onthuld, waarbij Restaurant Ciel Bleu is gestegen naar 95,5. Hiermee behouden we onze positie in de top drie restaurants in Nederland. Dank aan Chef Arjan Speelman en Maître Francesco Simonelli, ons toegewijde team, onze geweldige gasten en alle bijdragers aan dit succes.
Ctaste – Dineren in het donker
Ctaste biedt een geweldige eetervaring in het donker: horen, voelen, ruiken, praten, luisteren, fantaseren, ervaren en genieten. Een restaurant met een Wow-factor. Proeven en genieten staan centraal, of u nu komt voor een luxe diner, high wine, high beer, high tea, brunch of chocoladeproeverij. Maar bij Ctaste draait het niet alleen om proeven, onze experts van het donker, een team van blinde obers, zorgen voor een verbluffend serviceniveau en bedienen elke behoefte.
Graham’s Kitchen
Chef Graham Mee is geboren en getogen in Liverpool (Engeland) en heeft in het Verenigd Koninkrijk en Nederland gewerkt in verschillende restaurants met Michelin-sterren, waaronder:
- Le Restaurant * (Amsterdam)
- ‘t Brouwerskolkje ** (Overveen)
- Le Gavroche ** (Londen)
Grahams passie, ervaring en drive om een geweldig restaurant en sfeer te creëren, is merkbaar in de gerechten, smaken en ook in zijn gepassioneerde team. Zijn gastvrije persoonlijkheid straalt erdoorheen vanaf het moment dat u het restaurant binnenstapt. Graham is een echte Engelse Gent en is zo nederig en vriendelijk als ze maar kunnen zijn.
Izakaya
Izakaya, een culinaire hotspot in Amsterdam en autoriteit op het gebied van Aziatische gastronomie, heeft de traditionele Japanse eetervaring naar een hoger niveau getild. Extravagante Japanse gerechten krijgen een Zuid-Amerikaanse twist en worden gepresenteerd naast een menu met hoogwaardige cocktails.
Midden in de levendige wijk “De Pijp” in Amsterdam, aan de voet van het Sir Albert boutique hotel, biedt Izakaya pure ontspanning en verwennerij in een ‘urban chic’-omgeving. Internationale serie-ondernemer Yossi Eliyahoo, oprichter van de gerenommeerde hospitality-specialisten The Entourage Group, is het inspirerende brein achter de innovatieve Izakaya Asian Kitchen & Bar.
Jaspers
Restaurant Jaspers is de perfecte plek voor een avond vol culinaire hoogstandjes. Vanuit het hele restaurant zie je chef Jasper aan het werk in zijn open keuken. Hij laat je genieten van zijn favoriete gerechten.
Le Hollandais
Heb je al eens van Le Hollandais gehoord? Dat verbaast ons niets. Al meer dan 25 jaar koken wij de lekkerste klassieke Franse gerechten voor onze gasten. In 2021 heeft de nieuwe chef-kok en eigenaar, Rebwar Abdulkarim, nieuw leven in onze bistro geblazen.
Maris Piper
Restaurant Maris Piper is een luxe brasserie, waarvan de menukaart draait om hoogwaardige producten. In het restaurant werken we met Nederlandse producten, maar we serveren ook buitenlandse lekkernijen.
Het restaurant is gevestigd in een prachtig hoekpand aan de Frans Halsstraat in Amsterdam Zuid – De Pijp. In de lichte serre met romantische tafels voor twee, het elegante restaurantgedeelte en de privé-booths ervaart u de informele ambiance van het restaurant en geniet u van verfijnde gerechten van onze menukaart.
Renato’s Osteria
Sinds 2015 brengen we het concept van een traditionele Italiaanse Osteria in een van de meest levendige wijken van Amsterdam, De Pijp. In een klassiek hoog en smal gebouw in Nederlandse stijl, geeft Renato’s Osteria ruimte aan een wow-effect soort terras, perfect voor die lange zomeravonden.
Sinne
Een eigentijds restaurant met een hoog verwengehalte en een Michelinster.
− Gerechten geïnspireerd op de mediterrane en Aziatische keuken
Sinne is opgericht in 2013 en opende op 10 oktober 2013 haar deuren voor het eerste diner. Het oude pand aan de Ceintuurbaan, voorheen bekend als Café Stigter, werd grondig gerenoveerd en omgetoverd tot het pareltje van Sinne.
Sjefietshe
Een aantal jaar geleden begonnen als pop-up en nu de eerste en enige cevicheria in Amsterdam midden in de Pijp. Als cevicheria kijken we verder dan alleen Amsterdam en vergeten we de Zuid-Amerikaanse roots van het gerecht niet. Ook kijken we verder dan alleen het ceviche gerecht en kunt u bij ons ook terecht voor andere visgerechten.
Yamazato
Yamazato Restaurant in Hotel Okura Amsterdam serveert de authentieke Japanse haute cuisine genaamd kaiseki ryori.
Om ervoor te zorgen dat u het volledige authentieke 1* Michelin-ster kaiseki-concept ervaart, bieden wij uitsluitend zorgvuldig samengestelde vaste menu’s aan. Er is geen à la carte beschikbaar.